Vi har under senaste dagarna fått fram potentiellt farliga vattendrag. På Libotten utanför Jormlien har bäckfårorna börjat bryta upp. Detta kan mycket väl existera på flera ställen oxå.
Dessutom har vi de extremt farliga hängdrivorna till fjälls som kan vara en dödsfälla om man är på fel plats när den släpper. Bilderna som syns här är på en lavin som är över 40m bred och 100m lång. Den är kontrollerad genom att man tittat på spår in och ut ur lavinkäglan, ingen människa där tack och lov. De största snöblocken som man ser på bilderna är större än en vw-buss…. tål att tänkas på. Orsak är solens värme och överhänget på drivan klarade inte att håll kvar den längre. Denna var på Raudekklumpens sydsluttning. Det är alltså lavinrisk i våra fjäll!
Under veckan har de röda käpparna tagits bort på överfarten på Kvarnbergsvattnet mellan punkt 20 och 22. Isen är fortfarande runt 50cm där uppe men säsongen för oss närmar sig sitt slut. Vi kommer att fortsätta ta in de käppar som vi under säsongen placerat ut. Ledunderhållet fortgår så länge som vi jobbar.
Tack så hjärtligt till er som är ute och gör ideella timmar, det är guld värt för hela Frostviksbygden!
Ha en fortsatt fin vecka!