Om man tittar tillbaka 1 och 2år så har friåkningsområdena öppnat v.6, men i år är förfrågningarna och peppen än tidigare i och med att det är så pass mycket snö på andra ställen. Det är en bra försäsong i Frostviken med generellt tjocka isar, tjäle som fått möjlighet att gå ner i backen och bäckar som fryst till. Men snön som ligger har lite eller ingen botten och det är mycket vandringsälg i områdena- vilket leder att beslutet ligger fast om att inte öppna upp för Friåkning ännu, när det kommer öppnas är omöjligt att säga, men vi garanterar att vi kommer att informera så fort vi vet något nytt och vi alla hoppas att det är snart. 
Övrig info:
 • Skoterinfo i Jormvattnet öppnar idag, torsdag 4 januari.
  Öppettider för skoterinfo under skotersäsongen: Torsdag 8-12.00   
                                                                                Fredag  8-12.00
                                                                                Lördag  8-12.00
  Där får du alltid information om regleringsområdet, försäljning av skoterpass, skoterkläder, reservdelar, fika till matsäcken mm.

  Mail: Frostvikensskoterklubbab@gmail.com
  Telefon nr: 0046703065704
 • Endast ledåkning är tillåten i nuläget. Samtliga leder är öppen i Frostviken. Alla leder är ännu inte preparerad, käppad och kontrollerad så kör försiktigt.
  Hjälp till att få en bra grund på lederna. Kör lugnt, dvs med jämn gas och bredda gärna spåret. Ju bättre leder vi får nu på försäsongen, ju längre håller dem. 
 • Skoterpass köper du här via hemsidan, hos våra återförsäljare eller på Skoterinfo i Jormvattnet under öppettider.  
 • 4st Naturvärdar med olika tjänstgöringsgrader har nu börjat sitt säsongsjobb åt Frostvikensskoterklubb. De arbetar hårt för att regleringsområdet och den hållbara vinterturismen ska fungera. Med stor sannolikhet kommer du möta på våra Naturvärdar som cirkulerar i hela Friåkningsområdet, inklusive kring leder. De kommer fråga dig ifall du har gjort din skyldighet och köpt skoterpass, samt finns ute i området för din skull. Så passa på att fråga dem om vart bästa åkningen eller fisket är. 
 • Är du som privatperson intresserad av att hjälpa till att sladda led i Frostviken? Ta meditativa månskensturer med skoter och sladd? Vi tar med glädje hjälp till att sladda leder. Kontakta då Skoterinfo. 

Sköt om er!