Som skoteråkare så visar vi respekt och hänsyn till allt och alla vi möter.

Här möter vi verkligen alla- i den djupaste ravinen, den högsta fjälltoppen med milsvid utsikt, där möter vi andra, som också älskar vårt fantastiska Frostviken.

Det kan vara turåkaren som gjort sin livs resa för att nå just till den toppen.
Det kan vara paret som vandrat på snöskor upp via den metertjocka pudersnön till utsikten, som även varit din favoritplats. Det kan vara renen på fjället, den lilla haren eller fågeln som legat och tryckt under granen som en skidåkare nyss passerat med skidspetsarna först. Det kan vara familjen som åkt skoterpulka upp till tjärnen för att tävla om familjens bäste fiskare. 

Skoterpass

Skoterpass

För att köra snöskoter i vårt område behöver du ett Ledkort eller ett Friåkningspass. Friåkningspasset inkluderar Ledkort. Detta kan du skaffa direkt här på sidan eller på några av våra försäljningsplatser i området.
Friåkning

Friåkning Frostviken

Vi har ett stort kommunalt regleringsområde i Frostviken som innebär att vi har lokala föreskrifter och ett betalsystem som möjliggör fortsatt friåkning.
Lokala Föreskrifter

Lokala föreskrifter

I Frostviken har det bildats ett kommunalt regleringsområde, vilket gäller från 2018-09-19 tills vidare. Lokala föreskrifter måste följas.

Vart kan jag åka?

Se alla öppna leder och friåkningsområden

Se direkt på kartan vart det är möjligt att köra just nu

Hållbar vinterturism i Frostviken

Se vår film om hur vi arbetar för en hållbar framtid

Filmen visar allt besökaren behöver veta för att få en trevlig upplevelse i Frostvikens natur. Den lyfter fram både kvaliteten, livsglädjen och det goda samarbetet som bäddar för att skapa Sveriges bästa område för hållbar vinterturism i Frostviksfjällen. Filmen är textat på svenska, norska och engelska. Utgiven av projektet Hållbar skoterturism i Frostviken.